26 May 2014

Kisah Seminggu di Kolej Matrikulasi Labuan

Shalom !

Okay. Baru harini Eyza rasa rajin nak buat entry. Sebelum ni busy sangat sangat dengan Minggu Pengurusan Pelajar Baru (MPPB) so takda masa nak update blog. Orait Eyza mulakan dari awal perjalanan Eyza sampai ke harini.
Eyza fly 17/5. Memang rasa berat hati sangat nak tinggalkan family and kawan2 untuk jangka masa yang lama. Rasa sedih yang tak terkata. Sebelum check imigresen, Eyza sempat juga peluk mak bapak. Seriously memang sedih sangat tapi Eyza tahan. Masa dah nak masuk tu, dapat pula call dari someone. So Eyza perhatikan sekeliling and i saw him ! My God nasib Eyza belum masuk lagi. Kalau dah masuk gigit jari lah ko haha. Tipu cakap tak dapat datang airport ye. Nasib baik lahh. Yang paling sedih la part gambar kat bawah ni.

Mom in red and also someone there

Sebelum pergi Labuan, Eyza transit Sabah dulu. Stay dengan uncle untuk satu malam. Pagi 18/5 bertolak dari KK pergi Menumbok and dari Menumbok ambil speed boat pergi Labuan. Kalau guna feri memang slow. Guna speed boat lebih kurang 30 minit.

Speed boat yang digunakan

Terminal Feri

Daftar masuk asrama

Asrama Ku Rumah Ku Syurga Ku
Blok Karisma A

Meja Belajar

Katil Ku Syurga Ku

So how? Hostel kami ni tak lah secantik mana pun. Biasa2 jak. Well don't expect too much from KM Labuan la k. Umur KM Labuan ni dah 12 tahun. Tak dapat tanding KM Sarawak. Haha

Bandar Labuan Part 1

Bandar Labuan Part 2

Bandar Labuan Part 3

So rasanya ni jaklah yang Eyza nak share buat masa ni. Entry yang lain bakal menyusul bergantung kepada kerajinan Eyza untuk menulis blog. Minta diri dulu :)

Budak KML,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

No comments: