31 August 2013

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke-56

Shalom !

Cerr tengok tajuk entry. Semangat patriotik tu :) Haaaa. See. Dah 56 tahun kita merdeka kan kan kan? Syukur sebab kita hidup zaman sekarang dalam keadaan aman dan damai. Tapi kan.... Eyza sedih bila ada orang yang tak menghargai kemerdekaan yang dah kita kecapi. Eyza mula sedar dari mimpi start Eyza tengok Lembing & Layang The Movie tadi. Oh my God ! Kejam siot komunis dulu. Sakit berr disula. Kenapalah ada orang yang kejam macam mereka. Eyza bersyukur sangat sangat sangat sebab zaman sekarang dah takda lagi kekejaman komunis kat negara kita ni. Cuba bayangkan kalau sampai sekarang kita dijajah, alangkah seksanya. So, kita kenalah hargai jasa dan pengorbanan parajurit dan tokoh2 yang dah banyak berkorban untuk membebaskan negara yang tercinta daripada dijajah oleh orang luar. Semuanya untuk kita tau ! Cuba fikir apa pengorbanan kita untuk negara ni? Hmm. Tanpa mereka siapalah kita.



By the way, Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke-56.

 Proud to be Malaysian,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

17 August 2013

Entry Khas Buat Jacqlyne & Josephine

Shalom !


     Sudah sekian lama diri ku menghilang dari dunia blog. Kini aku kembali. HAHAHA :D Bakok ! Tak la lama mana pun kan? Agak2 ada tak orang tanya mana perginya tuan blog ni? Ada tak? Takda? :( Okayyy. Merajuk. Hoho. Ngegeh. Sebenarnya Eyza tak nak cakap banyak pun. Cuma nak merapu sikit2 je. Eyza cuma nak bagitau kat dua orang monyet(HAHA) princess kat tepi tu yang Eyza rindukan dorang. Rindu gilerr. (Padahal 2 minggu je pon tak jumpa. Macam setahun pulok dohh) Entry ni Eyza buatkan khas untuk dorang. Wehehe !
    Hei hei heii. Korang ni dah dua minggu tak nampak batang hidung. Aku rindu tau ! Kalau boleh aku nak ulang balik masa yang kita lalui bersama. Uisehh. Jiwang. Huhu. Makan maggi semangkuk. Mandi sama2. Masuk dalam tangki lagi tu sambil melalak ala2 3 suara ( Ning, Shila, Jac) la tek dalam bilik mandi kan. Keja paling gila. Hahaha. Then ! Satu lagi. Aku rindukan time kita selalu karaoke sampai tak ingat dunia. Lagu Beribu Besalan, Berondong Tua, Just Give Me A Reason memang wajib ahh kita nyanyi kan? Rindu ngan korang wehh. Balik laa. Balik ! A'ai jebeng ten ngan wahh. Siap buat entry khas lagi ni haa. Jangan tak baca !

Sincerely,
Eyza a.k.a A'ai a.k.a Eliza
(Berapa banyak a.k.a daa !)

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza