15 April 2013

Berita Gembira + Sedih

Shalom !

Yeeeeehaaaaa ! Wea Lawe Lawe Lawe Lawe Lawe Laaaa !
Go Lakers Go Lakers Go !
Wadushhhh ! Happy gilerrrrrrrrrr Eyza hari ni. Chegini haa (y). Senyuman Eyza melebar sampai ke telinga. Betul2 tak sangka yang PPD Kuching terbuka hati hantar SMK Lake pergi Sri Aman. Tadi, masa Cikgu Jinang buat annoucement semua ahli2 Kadet Bomba Lakers bersorak gembira. OH MY GOD ! Unbelievable ! Macam mimpi jak. Eyza ngan Nilin dah berhug-hug dah dalam kelas. Sampai semua orang pelik tengok perangai kami. Hahahahahaha. Mana tak, happy gila bila dapat tahu Lakers dapat pergi Sri Aman. Masa cikgu inform yang SMK Lake tak dapat pergi hari tu memang kami semua dah frust menonggeng dah. Tak sangka bahh. Terharunya. Thanks God. Akhirnya Tuhan makbulkan doa Eyza :') I LOVE YOU GOD ! Thanks a lot.


*Chegini haa Eyza senyum tadi*


*Melompat dalam kelas macam monyet*

Tapi kannnnnnn......... Dalam kegembiraan kami, ada la juga ahli yang bersedih sebab kali ni Lakers tak bawa semua ahli. Yang terpilih jak pergi. Yang kawad kaki hari tu memang confirm pergi la. Paling sedih, Cik Chaca & Si Bujin (Sepin) tak dapat pergi la. Sedih bah. Kalau boleh Eyza nak bawa mereka sekali. Sunyi la khemah nanti. Tinggal Eyza dengan Nilin jak. Tsktsktsktsk :'( Tapi takpa la Cha. Kau doakan jak kami dapat pergi Selangor. Anang ngirau. Nanti kami belikan ole2 untuk kau :)

Hmmmm, banyak cakap pulak Eyza kan? So, SMK Batu Kawa. Here we go. Korang tak pergi sorang-sorang. Kami pun ikut sekali. Hehehe :D Kita sama2 berjuang naikkan nama Kuching di samping menaikkan nama sekolah kita sendiri. Tak perlu bermusuh. Kita satu daerah :)
Good Luck SMK Lake. Good Luck SMK Batu Kawa ! Chaiyok chaiyok. 
"Sapa boleh buat oiii ! Kuching Kuching" :) *angkat kening*

#P/S : Sekolah yang tak dapat join, harap maaf kay? Ini keputusan dari PPD Kuching. Bukan cikgu kami yang buat keputusan tak hantar korang sekali. Kalau boleh beliau pun nak hantar korang juga tapi PPD Kuching kata hantar dua team jak. So, kena ikut arahan la. STOP blamming him kay? Beliau tak bersalah :')
Ya Tuhan, Engkau permudahkanlah jalan kami. Semoga tiada halangan yang lain. Semoga kami selamat pergi & balik semula ke Kuching dengan membawa kemenangan. Amen :)

May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

No comments: