29 March 2013

Tasik Biru? OH Trauma !

Shalom !

Tasik Biru? Trauma? Kenapa entry Eyza berbunyi cetuu eh? Haaaaaa ! Ni yang nak share (cercite cercite) sikit. Once upon a time........................ Ceooo. Okay, cerita ni bermula apabila Eyza bangun pagi *Eh, takda kaitan* (Saja nak kasi cerita jadi panjang). Actually tragedi lawak + memalukan ni berlaku pada pagi semalam. Pagi tu Eyza dah siap nak turun training. Tetiba hujan turun so Eyza tunggu sampai hujan stop. Eyza ngan kawan Eyza yang sorang, Danelin aka Datin Extra ni dah berdoa minta hujan stop but then hujan makin lebat. Lepas tu, lebih kurang dalam pukul 9 lebih, Edith pun call. Tanya Eyza kat mana. Dia kata kat sekolah dah takda hujan, hari dah cerah. So dia cakap kalau hujan renyai-renyai, Eyza redah ajeeee. So, Eyza dengan si Danelin ni pun redah hujan guna motosikal. Aiihhh maklum la Eyza ada lesen motosikal je. Lesen kereta belum ada lagi. Before off call, Eyza masih ingat Edith pesan "Nakit-nakit nyek neh (Hati-hati)". Sampai je sekolah, Eyza tak terus masuk. Eyza lalu je depan sekolah sebab nak pergi isi minyak dulu. Balik je dari isi minyak, Eyza guna jalan Tasik Biru sebab dekat sikit. Eyza tak suka guna jalan ada traffic light lagipun jalan tu jauh. Sampai je simpang, tetiba datang sebuah proton saga lama warna brown dengan lajunya and "makan" jalan Eyza. Eyza terus buat emergency break. Dah nama pun hujan masa tu. Jalan pun licin. Dalam sekelip mata je *kedebakkkkkk* Eyza dengan Danelin jatuh. Eyza cepat-cepat angkat motosikal and terus pergi sekolah. Nervous and malu sampai tak sempat nak pau sikit "babai" tu. Hahahaha ! *Jahat* Nasib baik Eyza ngan Danelin tak teruk. Eyza ada scratch sikit jak kat perut and motosikal pun ada scratch sikit. Fuhhhh, Thanks God because we are still alive :) Dah habis training tu, masa nak balik rumah, Eyza dah tak berani nak bawa motosikal laju-laju. Bertaubat dah. Then buat masa ni Eyza masih trauma nak guna jalan Tasik Biru tu. Next time Eyza rela guna jalan ada traffic light. Hehehehe

The moral of the story "Biar Lambat Asal Selamat"

May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

4 comments:

Trish Natasha said...

lain kali bawak aku. biar jatuh 15 kali pusing. haha :D

Elyza King Rose said...

Hahahahaha :D Aku rasa kalau aku bawak kau mmg langgar terus kereta kat depan tu. Emergency break pun dah tak dapat nak stop motosikal tu. HAHAHAHAHA :D Just kidding. Jgn marah haaaa :D Ehh, Daak pun xciden. Tapi dia xciden petang, aku pagi. Dia xciden dgn mak dia dekat tokong cina depan ngiu kee. Aku dgr tangan dia patah.

Trish Natasha said...

hah ? really? macam2 betol daak tu

Elyza King Rose said...

A'ah. Dia kata dia yg langgar van tu. Minah2 rempit dua org ni xciden pada hari yg sama -,- Dua2 dah bertaubat tanak bawa motosikal laju2. Hahahahaha :D