31 March 2013

Demam "British" Semakin Parah

Shalom !

"Oooo why Im so obsess with these?!"


Barangan yang Eyza ada setakat ni. 4 SAHAJA ?! *Kesian* :')

  • Blouse
  • Ice Watch
  • Purse
  • Headband (Sibokang in Dayak nang ea)

Oh My God ! Eyza sanggup berhabis nak dapat semua benda ni. I don't care if I have to spend a lot of my money to buy all of these things. Janji puas and janji bahagia gitu lho. Iya ngak? Ya iya la. Banyak lagi benda yang Eyza masih belum dapat cari. Tapi takpa. Eyza akan usahakan juga kumpul seberapa banyak yang boleh. No matter what ! Iyeeerrrr

MOST WANTED !











*Eyza harap dapat beli kesemuanya. Tapi susahnya nak cari. Tsktsktsktsk*

_ THE END _

May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

29 March 2013

Good Friday + 4th Anniversary

Shalom !

What is Good Friday?
Good Friday is observed on the Friday before Easter Sunday. On this day Christians commemorate the passion, or suffering, and death on the cross of the Lord, Jesus Christ.
Many Christians spend this day in fasting, prayer, repentance, and meditation on the agony and suffering of Christ on the cross. (For a more detailed explanation about Christ's death, see Why Did Jesus Have to Die?)
The biblical account of Jesus' death on the cross, or crucifixion, his burial and his resurrection, or raising from the dead, can be found in the following passages of Scripture: Matthew 27:27-28:8; Mark 15:16-16:19; Luke 23:26-24:35; and John 19:16-20:30. 
                                                       *Credit to Christianity.About.Com*

4th Anniversary [EKMVJ]
 Oraittt :) Eyza buka cerita. We have been together since 29 March 2009. And today is our 4th Anniversary but.............................. Hmmmm :') That's all, Thank You. Hahahaha >,< 

Love you Chubby ! 


May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

Tasik Biru? OH Trauma !

Shalom !

Tasik Biru? Trauma? Kenapa entry Eyza berbunyi cetuu eh? Haaaaaa ! Ni yang nak share (cercite cercite) sikit. Once upon a time........................ Ceooo. Okay, cerita ni bermula apabila Eyza bangun pagi *Eh, takda kaitan* (Saja nak kasi cerita jadi panjang). Actually tragedi lawak + memalukan ni berlaku pada pagi semalam. Pagi tu Eyza dah siap nak turun training. Tetiba hujan turun so Eyza tunggu sampai hujan stop. Eyza ngan kawan Eyza yang sorang, Danelin aka Datin Extra ni dah berdoa minta hujan stop but then hujan makin lebat. Lepas tu, lebih kurang dalam pukul 9 lebih, Edith pun call. Tanya Eyza kat mana. Dia kata kat sekolah dah takda hujan, hari dah cerah. So dia cakap kalau hujan renyai-renyai, Eyza redah ajeeee. So, Eyza dengan si Danelin ni pun redah hujan guna motosikal. Aiihhh maklum la Eyza ada lesen motosikal je. Lesen kereta belum ada lagi. Before off call, Eyza masih ingat Edith pesan "Nakit-nakit nyek neh (Hati-hati)". Sampai je sekolah, Eyza tak terus masuk. Eyza lalu je depan sekolah sebab nak pergi isi minyak dulu. Balik je dari isi minyak, Eyza guna jalan Tasik Biru sebab dekat sikit. Eyza tak suka guna jalan ada traffic light lagipun jalan tu jauh. Sampai je simpang, tetiba datang sebuah proton saga lama warna brown dengan lajunya and "makan" jalan Eyza. Eyza terus buat emergency break. Dah nama pun hujan masa tu. Jalan pun licin. Dalam sekelip mata je *kedebakkkkkk* Eyza dengan Danelin jatuh. Eyza cepat-cepat angkat motosikal and terus pergi sekolah. Nervous and malu sampai tak sempat nak pau sikit "babai" tu. Hahahaha ! *Jahat* Nasib baik Eyza ngan Danelin tak teruk. Eyza ada scratch sikit jak kat perut and motosikal pun ada scratch sikit. Fuhhhh, Thanks God because we are still alive :) Dah habis training tu, masa nak balik rumah, Eyza dah tak berani nak bawa motosikal laju-laju. Bertaubat dah. Then buat masa ni Eyza masih trauma nak guna jalan Tasik Biru tu. Next time Eyza rela guna jalan ada traffic light. Hehehehe

The moral of the story "Biar Lambat Asal Selamat"

May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza

3 March 2013

Blog Buat Hal !

Shalom !

Haaaaa, im back ! Ni nak citer sikit pasal blog Eyza ni. Adehaiiiii -,- Macam2 problem yg blog Eyza hadapi. Tak dapat buka pulok dohh. Setting semua dah bertukar. Susah2 je Eyza nak hias blog Eyza ni last2 balik ke template asal ! So Eyza kena ulang balik, buat balik, hias balik semua benda dalam blog Eyza ni. Merinsak ! Ni yg buat Eyza fed up berblog ni. Stress !!


Tapi takpaaaaaa. Saboo jela. Eyza kena buat balik semuanya dari awal dengan penuh kesabaran. Tsktsktsk :'(



#Eyza tetap akan update blog bila free walaupun SEORANG je follower. Aduhh kecian kan? Mana tak nya kan. Eyza malu nak promote blog Eyza yg hodoh ni. Nak orang follow tapi takda benda menarik kat sini. So biar je la tanpa follower kan. Biar Eyza sesorang pokpek pokpek kat sini. Janji Bahagia. HAHAHAHA :D *gila* 

 May God Bless You,

Thanks Sebab Sudi Baca Entry Eyza